Skip to main content

23a Escola d’estiu del voluntariat 2022

Dia 7 de juliol en format presencial a la Universitat de Vic
Publicat el 13 juny 2022

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) posa en marxa la 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat que tindrà lloc el 7 de juliol a la

Enguany l’Escola recupera el format presencial i tindrà lloc el proper 7 de juliol a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya en una sola jornada de matí i tarda formada per tres tallers. L’edició recupera la presencialitat i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Les inscripcions s’obriran el dia 14 de juny.

Constarà de tres tallers simultanis en horari de matí i tarda.

Taller 1: Obrim l’entitat al món: vídeos amb el mòbil per a les xarxes socials

Llenguatge audiovisual bàsic i codi ètic per als enregistraments

En el dia a dia de l’entitat la difusió de les tasques que realitzem s’ha convertit en un element clau per donar-nos a conèixer, comunicar qui som, què fem i sobretot quin és l’impacte que tenim a la societat. En l’entorn de les xarxes socials les imatges i els vídeos adquireixen una gran importància i el mòbil és una gran eina que ens pot ajudar a realitzar contingut de valor però, què hem de tenir en compte? Com podem utilitzar-lo de forma senzilla però efectiva?

Aprendre els aspectes tècnics bàsics i necessaris per a enregistrar i editar un vídeo de qualitat amb l’única ajuda del mòbil és l’objectiu d’aquest taller. Decidir els millors enquadraments, la durada de cada pla, retallar, afegir transicions, rètols i seguidament decidir quins són els millors formats per compartir-lo són alguns dels aspectes més destacats.

Tot això tenint en compte que a l’hora de fer un vídeo no tot s’hi val: cal respectar la privacitat de les persones que apareixen a les imatges mitjançant tècniques i consells específics per actuar amb rigorositat.

Taller 2: Responem al canvi: les persones estan per sobre dels processos!

L’agilitat tècnica i organitzativa en la gestió de projectes i del voluntariat en temps d’incertesa i volatilitat

L’AGILITAT: fa 22 anys un conjunt de persones van dissenyar i desenvolupar una sèrie d’eines, pràctiques i entorns de treball específicament pensats per donar resposta a situacions complexes, volàtils, ambigües i d’incertesa. Ho van fer amb un manifest basat en valors i principis de treball 100% compatibles amb la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i projectes on participen voluntaris/es.

El taller oferirà diverses eines i estratègies aplicables a les tasques que es duen a terme a l’entitat. L’objectiu és garantir una bona adaptació a contextos canviants i variables i una participació eficaç en el conjunt de l’equip.

Taller 3: El poder del joc

Posem en marxa l’actitud lúdica: el joc com a eina de motivació dels equips

'Estratègia consistent a utilitzar la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l’objectiu d’incentivar un canvi de comportament de les persones o transmetre un missatge concret'. Això és el que s’entén per ludificació però, com ens pot ajudar el joc a l’hora de motivar els nostres equips? No hi ha aprenentatge sense emoció i el joc forma part del nostre ADN, és per això que és una gran eina a l’hora d’interactuar, relacionar-se, aprendre, formar-se… perquè sovint, quan ens deixem anar és quan millor connectem amb la gent que ens envolta.

En aquest taller experimentarem el poder del joc. Coneixerem els seus beneficis i veurem com el joc és una mecanisme privilegiat per a la motivació, aprenent els principals conceptes i jugant amb alguns dels recursos de ludificació més poderosos.