Skip to main content

Palafrugell recull més de 20.000 quilos d’aliments en “El Gran Recapte”

Publicat el 22 gener 2019

Palafrugell ha recollit aquest cap de setmana més de 20.000 quilos d'aliments en la campanya "El Gran Recapte d'Aliments". Enguany prop de 400 voluntaris del municipi i 9 supermercats han participat en aquesta campanya solidària.

Com cada any, a cada supermercat es comptava amb un grup de voluntaris que donaven bosses als clients que hi accedien, les recollien a la sortida i els agraïren les donacions d'aliments. Els supermercats participants han estat: Aldi, Carrefour, Dia, Esclat (La Fanga i Avinguda d’Espanya), Mercadona, Spar (Barris i Buixó i Camp d’en Prats) i Lidl.

Posteriorment, els aliments recollits es van traslladar a la Bòbila on es va fer el recompte general i es van classificar pel seu posterior trasllat al CDA-Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell. Aquests 20.000 quilos d’aliments recollits a la vila aniran destinats a les famílies necessitades del municipi, a través del CDA de Palafrugell.

En aquest sentit, l’Ajuntament vol agrair la implicació a totes les persones i entitats que hi han participat de manera desinteressada. La participació de la ciutadania és clau en l’èxit de la campanya i ha comportat que la xifra d’aliments recollits hagi crescut respecte de l’any passat.

Tot i que el Gran Recapte es concentra en dos dies, durant aquesta setmana es seguiran recollint aliments als següents punts de recollida: Can Quim, Ca la Ramona, Carns Halal, Mesquita Al Humma, Gimnàs La Nau, OAC-Oficina d'Atenció al Ciutadà, Oficina del Pla de Barris, Teatre Municipal, Àrea d'Educació, Escoles i Instituts de Palafrugell, Biblioteca, Piscina Municipal i l’Espai de la Pedrera.

Pel que fa al conjunt del territori català, l’organització calcula que aquest any s’han recollit unes 4.500 tones d'aliments i hi han participat uns 27.000 voluntaris, molts dels quals repeteixen cada vegada que s’organitza aquesta campanya de caràcter solidari.